Gouden Kalf voor Dialoogoefening

Winnende film van Esther Rots online

Vrijdag ontving Esther Rots tijdens het Nederlands Filmfestival het Gouden Kalf voor de korte film. 'Dialoogoefening no.1: Stad' viel al eerder in de prijzen: Op 29 september ontving Ester Rots voor haar film tijdens de première van KORT! 2005 de NPS-Prijs Beste Korte Film (5.000 Euro én een grote bokaal!)

Het Gouden Kalf juryrapport:
In niets lijkt deze productie op een gangbaar gemaakte korte film. De maker heeft een eigen verfrissende taal gevonden om het onderwerp zowel visueel als inhoudelijk van het begin tot het einde boeiend te houden. Zonder plot, heel herkenbaar en stijlvast verteld.

'Dialoogoefening no1: Stad' is één van de KORT! 2005 producties. Een Amsterdamse 35-jarige vrouw wordt gevolgd in haar onophoudelijke woordenstroom van hedendaags geklaag en frustraties in een dialoogoefening over haar aangedaan onrecht.

De Filmbank Film van afgelopen maand was ook van Esther Rots en staat nu nog online. 'Speel met me' (2002) werd eerder geselecteerd voor de Gouden Palm competitie op het filmfestival in Cannes en is bekroond op het Dresden Film Festival.

'Speel met me' gaat over een jonge vrouw die op een luchtbed door de wateren van een rustig Hollands landschap wordt getrokken. Wanneer ze langzaam wegdoezelt, wordt ze slachtoffer van de onderstroom van haar gedachten.