Foxx en Swank winnen prijzen acteursbond

Cast van Sideways krijgt onderscheiding

Actrice Hilary Swank en acteur Jamie Foxx zijn zaterdagavond in Los Angeles onderscheiden met een Screen Actors Guild Award (SAG).

De acteurs kozen Swank als beste actrice voor haar rol van vrouwelijke bokser in de film Million Dollar Baby. Foxx kreeg de onderscheiding voor zijn rol van de vorig jaar overleden blinde muzikant Ray Charles in Ray.

Swank dingt voor haar vertolking van vrouwelijke bokser mee naar een Oscar. Foxx is tweemaal genomineerd, voor de hoofdrol in Ray en voor een bijrol in Collateral (met Tom Cruise). De Oscars worden op 27 februari uitgereikt.

De prijs voor beste mannelijke bijrol ging naar Morgan Freeman, voor zijn rol in Million Dollar Baby . Cate Blanchett kreeg de onderscheiding voor beste vrouwelijke bijrol voor haar vertolking van Katharine Hepburn in The Aviator. De prijs voor beste cast ging naar de acteurs van Sideways. Acteur James Garner kreeg een Lifetime Achievement Award.

Een week geleden maakte de bond van regisseurs, de Directors Guild of America, zijn prijswinnaars bekend. Tot beste regisseur werd Clint Eastwood gekozen, voor Million Dollar Baby. Eastwood wordt nu gezien als favoriet voor de Oscar voor beste regie; belangrijkste concurrent is voor hem Martin Scorsese, die genomineerd is voor The Aviator.