Fockers breken records

Vervolg succesvoller dan Meet the Parents

Meet the Fockers, het vervolg op Meet the Parents, heeft in de Verenigde Staten binnen een paar weken al bijna evenveel opgebracht als zijn voorganger in totaal. Op oudjaarsavond en nieuwjaarsdag brak de film de omzetrecords van respectievelijk Cast Away en The Lord of the Rings: The Return of the King.

Meet the Fockers deed het al opmerkelijk goed tijdens de kerstdagen, toen de film bij zijn openingsweekend meer dan 46 miljoen dollar opbracht. Op Eerste Kerstdag had de film een record-omzet. Na twaalf dagen staat de teller voor Meet the Fockers op ruim 163 miljoen dollar, terwijl Meet the Parents eindigde op 166 miljoen.

Veel concurrentie hadden de Fockers in de week van oud en nieuw niet: Meet the Fockers scoorde drie keer zo goed als de nummer twee, Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events. The Aviator van Martin Scorsese , met Leonardo DiCaprio, kwam op de derde plaats.

Meet the Fockers, waarin Dustin Hoffman en Barbra Streisand de ouders van Ben Stiller spelen, gaat in Nederland op 10 februari in première.