Filmhuizen delen dvd's uit

Poging meer publiek te trekken in zomer

Tien grote filmhuizen proberen deze zomer meer publiek te trekken door filmliefhebbers na het kijken van een film een dvd aan te bieden. Voor 10 euro, iets meer dan de prijs van een normaal bioscoopkaartje, krijgen de bezoekers naast het kaartje een film mee naar huis.

De filmliefhebbers krijgen de dvd mee na een bezoek aan een film uit een selectie van titels die de afgelopen jaren met veel succes in de filmhuizen hebben gedraaid. De actie loopt de hele maand augustus, een periode dat de bioscopen door het warme weer weinig publiek trekken.

Het gaat om filmhuizen in de vier grote steden en onder meer Groningen, Enschede en Nijmegen . Onder de films die op dvd worden weggegeven zitten titels als Donnie Darko, Apocalypse Now, Secrets & Lies en The Pianist.

Bioscoop Cinerama in Rotterdam begon vorige week al met de actie. Volgens bedrijfsleider W. van Eersel zijn de reacties positief. 'De actie moet het vooral van mond- op mondreclame hebben,' merkt hij. 'Het begint nu echt te leven onder onze vaste klanten.' Het publiek loopt er wel warm voor om oudere succesfilms nog eenmaal in de bioscoop te zien. 'Al moet je hier natuurlijk in december niet mee aankomen, dan is er genoeg nieuw aanbod van films.'

(Bron: ANP)