Een echte Spielberg op je Xbox

Succesregisseur sluit deal met EA

Regisseur Steven Spielberg gaat zich opnieuw met het ontwikkelen van videospelletjes bemoeien. Op 14 oktober tekende hij een langdurig contract met videospelletjes-gigant Electronic Arts. Samen met de programmeurs van EA zal hij werken aan drie, nieuwe spellen. Plaats van handeling wordt EALA, EA's vestiging in Playa Vista, Los Angeles.

Spielberg heeft al eerder gewerkt met EALA, toen nog Dreamworks Interactive, toen hij in 2000 videospelletjes ontwierp gebaseerd op zijn film Saving Private Ryan.

Gegevens over de gemaakte financiële afspraken- opvallend genoeg via Spielbergs Amblin Entertainment productiebedrijf en niet via zijn filmstudio DreamWorks - zijn niet verstrekt.

Het zal nog enige jaren duren voordat de spellen op de markt komen, en ze worden dan ook gemaakt voor de volgende generatie spelcomputers: Sony's Playstation 3, Microsoft's Xbox 360 en de Nintendo Revolution.

EALA studiobaas Neil Young zei opgewonden te zijn over de aanstaande samenwerking met Spielberg. 'Het is de eerste echte samenwerking tussen film- en spelletjesmakers en ik verwacht dat dankzij Steven de spellen niet alleen op het gebied van interactiviteit zullen imponeren, maar dat we de spelers ook emotioneel zullen weten te raken.'

(bron: The Hollywood Reporter)