Educatieve dvd's voor scholen

Serie is uitvloeisel MovieZone en Klassefilm

Films kijken en er nog iets van opsteken ook is binnenkort mogelijk met de dvd-collectie die het Nederlands Instituut voor Filmeducatie (NIF) gaat uitgeven. De serie dvd's, die is samengesteld in samenwerking met het Rotterdams Filmfestival en het Holland Animation Film Festival, wordt geleverd met lesmateriaal voor docenten en leerlingen. Films in de dvd-collectie zijn onder meer Lost In Translation, Goodbye Lenin!, Elephant en Spirited Away.

De eerste dvd-collectie bestaat uit dertien titels, die eerder werden vertoond in de educatieve filmprogramma's van het NIF, MovieZone en Klassefilm. Die worden jaarlijks door meer dan 220.000 kinderen en jongeren bezocht.

Het lesmateriaal dat bij de dvd's wordt geleverd, bevat lessuggesties, achtergrondinformatie en verwerkingsopdrachten.

De DVD's hebben een aantrekkelijke prijs en worden geleverd inclusief lesmateriaal. Dit materiaal bestaat uit een docenten- en (kopieerbaar) leerlingendeel met lessuggesties, achtergrondinformatie en verwerkingsopdrachten. Op die manier kunnen de films op school worden ingezet bij filmeducatieve activiteiten.

De eerste dertien titels in de NIF-collectie zijn: Lost in Translation, 21 Grams, Goodbye Lenin !, Confessions of a Dangerous Mind, Elephant, Shouf Shouf Habibi!, Spirited Away , Kops, Hop, Promised Land, Noi Albinoi, Het levende bos en Anglobilly Feverson.