Delon, Van Damme in Asterix-film

Gérard Depardieu speelt opnieuw Obelix

De Franse acteur Alain Delon en de Belgische Hollywoodster Jean-Claude van Damme spelen in de derde verfilming van de avonturen van de Franse stripheld Asterix. Dat maakte de uitgever Les éditions Albert René woensdag in Parijs bekend.

Ook de Indiase actrice en ex-Miss World Aishwarya Rai en de Belgische acteur Benoit Poelvoorde krijgen een rol in Asterix op de Olympische Spelen waarvan de opnamen volgend jaar mei in Marokko of Tunesië beginnen. De film moet in december 2007 in de bioscoop komen. Het budget van de rolprent bedraagt ongeveer 60 miljoen euro.

Delon speelt de Romeinse keizer Julius Caesar terwijl ' muscles from Brussels' Van Damme een toga aantrekt om de Romeinse atleet Cornedurus gestalte te geven. Obelix zal opnieuw worden vertolkt door Gérard Depardieu. De makers zoeken nog een nieuwe Asterix. De regie is in handen van Frederic Forestier.

Het derde deel in de serie Asterix-films staat al langer op stapel, maar een eerder script werd afgekeurd door Albert Uderzo, bedenker van de stripboeken, en de nazaten van co-auteur René Goscinny. Zij waren ontevreden over het tweede deel, Asterix et Obelix: Mission Cléopâtre ( 2002). Goscinny's dochter Anne krijgt veel zeggenschap over het project, zowel over het scenario als de cast.

(Bronnen: ANP en Variety)