Chauffeurs eisen geld van organisatie Indiase Oscars

Beslag gelegd op rekeningen organisatoren

Een groep limousinechauffeurs heeft beslag laten leggen op de rekeningen van een aantal partijen die betrokken waren bij het filmevenement van de International Indian Film Academy (IIFA) in de Amsterdamse Arena in juni. De chauffeurs zijn boos, omdat ze nog niet volledig zouden zijn betaald voor hun diensten voorafgaand aan en tijdens het driedaagse evenement.

'Mijn cliënten hadden een contract met de organisatie', aldus advocaat Aram Vos. 'De eerste helft van de facturen, tussen de 90.000 en 100.000 euro, is keurig betaald. Met de overige 93.000 euro zijn ze nog steeds niet over de brug gekomen.' De advocaat hoopt aan het achterstallige loon van zijn cliënten te komen door de beslaglegging op de rekening van de vennootschap achter IIFA, Universal Dreamz.

Daarnaast is er beslag gelegd op rekeningen van partijen die vermoedelijk geld schuldig zijn aan Universal Dreamz, waaronder Amsterdam Partners. Deze promotieorganisatie heeft volgens een woordvoerder van communicatiebureau Baxter PR echter niets te maken met de kwestie. 'De chauffeurs moeten bij organisator Wizcraft zijn. Amsterdam Partners kan slechts bemiddelen in deze zaak.' Volgens de woordvoerder hebben de chauffeurs het met Wizcraft afgesproken salaris ontvangen, maar hebben zij achteraf de rekening verdubbeld.

De tachtig limousinechauffeurs werden volgens hun advocaat al sinds september regelmatig ingeschakeld om mensen van de IIFA-organisatie te vervoeren. Tijdens het evenement op 9, 10 en 11 juni, waarbij onder meer de Indiase Oscars werden uitgereikt, werden ze ook ingehuurd om Indiase filmsterren te rijden.