Calvaire wint op Amsterdam Fantastic Film Festival

Publieksprijs voor Kung Fu Hustle

De Belgische film Calvaire van regisseur Fabrice Du Welz heeft op de slotavond van het Amsterdam Fantastic Film Festival (AFFF) de Zilveren Méliès, de prijs voor de beste Europese fantastische film, gewonnen.

De jury noemde Calvaire 'een film waarin het verdriet van België mooier en pijnlijker dan ooit in beeld wordt gebracht'. Calvaire, een perverse variatie op The Texas Chainsaw Massacre, Deliverance en Straw Dogs, draait sinds donderdag in de Nederlandse bioscopen.

Een speciale juryvermelding werd toegekend aan de Franse film Innocence van Lucile Hadzihalilovic (eega van Irréversible- regisseur Gaspar Noé).

De publieksprijs van het AFFF, de Silver Scream Award, ging naar Kung Fu Hustle van Stephen Chow. Kung Fu Hustle werd maandagavond 13 juni vertoond als verrassingsfilm en eindigde ruim voor de competitie op de eerste plaats in het klassement. Calvaire (15de) en Innocence ( 28ste) deden het opvallend slecht bij de ruim 14.000 bezoekers van het festival.

Kung Fu Hustle is een krankzinnige martial arts-comedy van de Chinese acteur /scenarioschrijver/regisseur Stephen Chow, die in ons land vooral bekend is van Shaolin Soccer. Kung Fu Hustle draait vanaf 14 juli in de Nederlandse bioscopen.