Bud Spencer gaat de politiek in

Partij van Berlusconi krijgt versterking

De Italiaanse acteur Bud Spencer heeft besloten de poltiek in te gaan. Hij sluit zich aan bij Berlusconi's partij Forza Italia. 'Ik heb bijna alles in mijn leven gedaan. Ik had nog drie opties: een balletdanser, een jockey of een politicus worden. De eerste twee vallen, om duidelijk zichtbare redenen, af. Dus wordt het de politiek', aldus de 75-jarige acteur. Alleen inwoners van Rome zullen op Spencer kunnen stemmen tijdens de verkiezingen (3 en 4 april).

Spencer (echte naam: Carlo Pedersoli) werd bekend door zijn low-budget vechtfilms waarin hij samen met Terrence Hill de Vier Vuisten vormde. Nadat het duo halverwege de jaren tachtig uit elkaar ging, was Spencer in tientallen televisiefilms te zien. Eerst als Professor Jack Clementi, later als Jack ' Extralarge' Costello. Hij speelde in meer dan zeventig films. Zijn debuut maakte hij in de klassieker Quo Vadis (1951).

Voordat hij acteur werd, was Spencer een succesvol waterpoloër. Hij was met de Italiaanse ploeg actief op de Olympische Spelen van 1952 en 1956. Als zanger wist hij zich niet te onderscheiden.