Bollywood-Oscars 2006 niet in Amsterdam

Evenement kostte gemeente een miljoen euro

De IIFA Bollywood Awards 2006 worden toch niet in Amsterdam gehouden, aldus promotieorganisatie Amsterdam Partners vrijdag. In juni dit jaar maakte deze organisatie nog bekend dat de kans groot was dat de Indiase 'Bollywood Oscars' in 2006 weer in Amsterdam uitgereikt zouden worden, net als in 2005.

De gemeente Amsterdam moest deze maand beslissen of het evenement zou worden herhaald. Het stadsbestuur ziet hier toch van af, omdat het ruim 1 miljoen euro aan de vorige editie heeft uitgegeven. Wegens teleurstellende bezoekersaantallen in 2005, is de gemeente niet van plan om nogmaals geld in de komst van Bollywood te steken.

Waar de IIFA Awards in 2006 wel worden gehouden, is nog niet bekendgemaakt. Er zijn op dit moment drie opties die worden bekeken. Eerder werd bekend dat Dubai en Cassablanca staan te springen om het evenement binnen te halen. Ook twee nog onbekende landen in West-Europa zijn kandidaat om het festival onderdak te bieden. Eind deze maand wordt een definitieve keuze gemaakt.

(Bron: ANP)