Boissevain speelt Brood

Acteur is 'kwajongensachtig ondeugend'

Acteur Daniël Boissevain speelt de hoofdrol in de film over het leven van Herman Brood. Volgens regisseur Jean van de Velde heeft Boissevain precies de 'kwajongensachtige ondeugendheid' die Brood ook bezat.

Eerder speelde Boissevain rollen in de film All Stars en de TV- serie Meiden van De Wit. De film over Herman Brood gaat volgend jaar november in première.

'Naast zijn acteertalent heeft Daniëls gelijkenis met de jonge Herman Brood, zijn ervaring op het podium als zanger en zijn onweerstaanbare charme onze keuze bepaald,' aldus Van de Velde. Boissevain hoeft overigens zijn zangtalent niet te gebruiken voor Wild Romance. In de film is de originele muziek en zang van wijlen Herman Brood te horen.

Wild Romance gaat over de eerste vijf jaar van Broods carrière. Als de jonge Koos van Dijk op zoek is naar een podiumact voor zijn pas geopende café ontmoet hij de nog onbekende Herman Brood. Brood en Van Dijk, als zijn manager, vertrekken naar Amerika om hun geluk te beproeven. De film vertelt het verhaal van een 'unieke vriendschap in een setting van seks , drugs en rock 'n roll'.

(Bron: ANP)