Beyond the Rocks naar Cannes

Gerestaureerde klassieker in Cannes Classics

De door het Filmmuseum gerestaureerde versie van de stomme film Beyond the Rocks uit 1922 is geselecteerd voor het programma Cannes Classics van het filmfestival van Cannes.

De verloren gewaande klassieker van Sam Wood werd vorig jaar onder de Nederlandse titel Gouden Boeien en met Nederlandse tussentitels teruggevonden in het archief van het Filmmuseum. Filmhistorici waren al bijna driekwart eeuw op zoek naar het melodrama, de enige film waarin Hollywoodsterren Rudolph Valentino en Gloria Swanson samen te zien zijn. Het Filmmuseum behield de versie met de originele Nederlandse tussentitels en maakte daarnaast een aparte versie met nieuwe Engelse tussentitels.

De Engelstalige versie wordt op 19 mei tijdens Cannes Classics gepresenteerd. Voormalig Doe Maar-zanger en componist Henny Vrienten heeft de film van nieuwe muziek voorzien. Het 58e Filmfestival van Cannes vindt plaats van 11 tot en met 22 mei. Beyond the Rocks met de originele Nederlandse tussentitels is vanaf 26 mei te zien in de Nederlandse filmtheaters.

(Bron: ANP)