Bacall: Cruise is geen groot acteur

Actrice vindt gedrag van Cruise vulgair

Filmlegende Lauren Bacall heeft in een interview met Time Magazine, dat op 8 augustus verschijnt, genadeloos naar Tom Cruise uitgehaald. Volgens haar maakt de Hollywoodster zich schuldig aan 'vulgair' gedrag. Ook trekt Bacall het acteertalent van Cruise in twijfel.

Bacall, die erom bekend staat dat zij geen blad voor de mond neemt als zij praat over haar vakgenoten, is vooral gevallen over het gedrag van de 42-jarige acteur toen hij zijn verloving met Katie Holmes bekendmaakte. 'Het is ongepast, vulgair en absoluut onaanvaardbaar om je privé-leven te gebruiken om een commercieel product te verkopen', zei ze.

Bacall zei te betreuren dat acteurs tegenwoordig te pas en te onpas het etiket 'groot' of 'legendarisch' krijgen opgeplakt. 'Het woord 'groot' staat ergens voor. Als je spreekt over een groot acteur, heb je het niet over Tom Cruise', aldus de 81-jarige filmdiva.

Cruise maakte zijn trouwplannen met de zestien jaar jongere Holmes wereldkundig rond het tijdstip dat zijn nieuwe film War of the Worlds uitkwam. Holmes was op dat moment bezig met de promotie van Batman Begins. De openlijke liefdesverklaringen tussen beide filmsterren leidden al eerder tot de kritiek dat zij goedkope publiciteit zouden zoeken voor hun films.

(Bron: ANP)