Acteur Robert Blake vrijgesproken

Jury-beraad duurde een week

De Amerikaanse acteur Robert Blake (71) is niet schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw. Een jury in Los Angeles sprak hem woensdag vrij van de moord, die in 2001 is gepleegd.

De jury kwam na meer dan een week beraad tot zijn uitspraak. Blake verklaarde vanaf zijn arrestatie in april 2002 dat hij onschuldig was. Volgens zijn verdediging had de vermoorde Bonny Lee Bakley veel vijanden. De aanklagers stelden dat Blake uit haat zou hebben gehandeld. Het paar had veel onenigheid over het dochtertje Rosie.

De 44-jarige echtgenote van Blake werd in mei 2001 in Hollywood doodgeschoten in de auto van Blake aangetroffen. Het kersverse echtpaar had zojuist in een restaurant gegeten. De acteur zei dat hij ten tijde van de moord in het eethuis was om zijn pistool te halen, dat uit zijn zak zou zijn gevallen. Volgens hem werd zijn vrouw het slachtoffer van een onbekende schutter.

Blake speelde in de jaren zeventig de Newyorkse undercoveragent Baretta in de uiterst succesvolle gelijknamige serie. Hij werd voor zijn rol onderscheiden met een Golden Globe en een Emmy. Hij speelde diverse filmrollen, waaronder die van een moordenaar in de Oscar-genomineerde film In Cold Blood uit 1967.

(Bron: ANP)