Abu-Assad naar Hollywood

'Mijn visie op de Amerikaanse droom'

De Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad gaat een film regisseren in Hollywood. Dat heeft hij maandag bekendgemaakt. De titel van het project luidt L.A.-Cairo. De filmmaker schrijft op dit moment aan het scenario van de tragikomedie. De opnames beginnen volgend jaar in Amerika.

'Het is een heel leuk project met een klein budget,' vertelt Abu-Assad. De onafhankelijke Amerikaanse producent Dviant heeft de regisseur gevraagd voor het project. 'Het is een film die mijn visie geeft op de Amerikaanse droom.'

L.A.-Cairo gaat over een Egyptische ster die een kleine rol krijgt in een nieuwe film van Steven Spielberg. 'Vergelijk hem met een soort Antonie Kamerling: in zijn eigen land is het groot nieuws, maar in Hollywood moet hij weer onderaan de ladder beginnen.' Acteurs kan Abu-Assad nog niet noemen.

De regisseur werd voor het project gevraagd na het internationale succes van zijn laatste film Paradise Now. Deze film, die de laatste 24 uur schetst van twee Palestijnse zelfmoordterroristen, ontving drie belangrijke prijzen op het filmfestival van Berlijn en is inmiddels aan meer dan vijftig landen verkocht. Paradise Now zal vanaf half oktober overal ter wereld in de bioscoop te zien zijn.

(Bron: ANP)