Verhoeven maakt film over oorlogsmisdadiger Japan

Regisseur wil daden van The Beast of Bataan verfilmen

Regisseur Paul Verhoeven bereidt op dit moment een film voor over de Japanse oorlogsmisdadiger Masaharu Homma. Dat heeft hij dinsdag bekendgemaakt.

Homma was de legerleider die in 1942 de gruwelijke Bataan-dodenmars aanvoerde die duizenden Amerikaanse soldaten door de Filipijnen moesten maken.

De soldaten werden tot de tocht gedwongen na de capitulatie van de Amerikanen in de Filipijnen. De meeste van hen stierven onderweg aan malaria, dysenterie en gebrek aan water en voedsel. Wie niet verder kon, werd neergeschoten. Homma hield aan deze tocht de bijnaam Beast of Bataan over. Dat moet ook de titel van de film worden. Na de oorlog werd de Japanner door de Amerikanen gefusilleerd.

Aan het script wordt momenteel gewerkt. De rechten van het verhaal liggen bij Mel Brooks Films, het bedrijf dat eerder verantwoordelijk was voor films als Frances en The Elephant Man. Het verhaal circuleerde al een aantal jaar in Hollywood. Een halfjaar geleden werd Verhoeven gevraagd of hij interesse had in het project.

Het budget van de film moet 25 miljoen dollar gaan bedragen . De producent probeert op dit moment de financiering rond te krijgen.

( Bron: ANP)