Spaanse fantasyfilm wint Silver Scream Award

Kill Bill wordt tweede op Fantastic Film Festival

De Spaanse fantasyfilm Tempus Fugit van regisseur Enric Folch heeft de publieksprijs op de twinitgste editie van het Amsterdam Fantastic Film Festival gewonnen.

Op de tweede plaats eindigde Kill Bill 2 van regisseur Quentin Tarantino, derde werd de eigentijdse remake van de klassieke horrorfilm Dawn of the Dead.

Tempus Fugit is een 'low budget' tijdreisfilm over horlogemaker Ramon die bezoek krijgt uit de toekomst. Aan de vooravond van de Champions League-finale tussen C.F. Barcelona en Real Madrid vertelt een vreemde knakker met blonde haren en helblauwe ogen, die met behulp van pilletjes door de tijd kan reizen, Ramon dat hij vier dagen heeft om de wereld te redden.

Het is de tweede keer in vier jaar tijd dat een Spaanse productie de prijs wint. In 2001 won El Corazon del Guerrero al de prestigieuze publieksprijs.

Tempus Fugit heeft nog geen Nederlandse distributeur. Kill Bill 2 draait momenteel wel in de Nederlandse bioscopen en Dawn of the Dead gaat volgende week landelijk in première.

( Bron: ANP)