Productiemaatschappij Rotterdam Films heeft een kort geding gewonnen dat filmproducent Fu Works tegen het bedrijf had aangespannen. Volgens Fu Works kwam Rotterdam Films zijn contractuele verplichtingen niet na rond de financiering van de film Vet Hard!. De rechter heeft nu vastgesteld dat er geen sprake was van een contract tussen beide partijen. Fu Works wil geen commentaar op de zaak geven.

'Ik zie het als een overwinning voor de kleine onafhankelijke film', zegt Dick Rijneke van Rotterdam Films. 'Er was wel een gespreksfase geweest, maar geen overeenkomst. We zouden aanvankelijk voor een heel klein deel participeren in de film Vet Hard!, maar we kregen maar geen contract van Fu Works en dachten toen: laat maar zitten. Daarop begonnen ze ineens van alles te eisen.' Rijneke is blij dat hij nu van de zaak af is en zegt niks meer met Fu Works te maken willen hebben.

Vet Hard! is een actiekomedie over twee criminele broers die een overval op een geldtransport beramen om hun stervende vader te redden.