Gouden Kalf nominatie voor One Night Stand film

De One Night Stand film 'Twee Dromen' van Arend Steenbergen is genomineerd voor het gouden kalf in de categorie Tv-drama

Tijdens de Talkshow van het Nederlands Film Festival zijn de nominaties bekend gemaakt voor de Grote Prijs van de Nederlandse Film, het Gouden Kalf. De Gouden Kalveren Jury presenteerde de genomineerden na het zien van 75 filmproducties in competitie, waaronder achttien speelfilms. De leden van de jury zijn Dick Willemsen (voorzitter), Barry Atsma, Hans Hylkema, Hanneke Niens , Antoinette Polak, Bert Rijkelijkhuizen en Dirk Teenstra.

In de categorie TV-DRAMA zijn de volgende drie films genomineerd:

'Deining' van Nicole van Kilsdonk
'Ibbeltje' van Ben Sombogaart
'Twee Dromen' van Arend Steenbergen
'Twee Dromen' is onderdeel van het One Night Stand project.

Het juryrapport over 'Twee Dromen':
Op vakkundige wijze invulling geven aan een dramalengte van veertig minuten is geen gemakkelijke klus. Arend Steenbergen is erin geslaagd met een fris, absurdistisch verhaal vol wendingen de kijker keer op keer te verrassen.

De Gouden Kalveren en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek worden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film op vrijdag 1 oktober van 18.00 uur tot 20.30 uur in de Stadsschouwburg te Utrecht. De NPS en VARA brengen live verslag uit van het Gala in een uitzending van 21.00 uur tot 22.00 uur op Nederland 3. Ook is de uitreiking live te volgen op het de site van het filmfestival.