De 34ste editie van het International Filmfestival Rotterdam (IFFR) krijgt een andere opzet. Het festival, dat van 26 januari tot en met 6 februari duurt, omvat drie nieuwe programma-onderdelen met rond honderd speelfilms en documentaires. De drie programma's komen in plaats van het hoofdprogramma en het Hubert Bals Fonds Harvest.

De nieuwe programma-onderdelen zijn Cinema of the Future: Sturm und drang, Cinema of the world: Time & Tide en Maestro's: Kings & Aces. Volgens IFFR- directeur Sandra den Hamer vertegenwoordigen de drie onderdelen drie belangrijke interessegebieden van het festival: de jonge en innovatieve film, de betrokkenheid bij de situatie in de wereld en de auteurscinema. Den Hamer denkt dat het programma ook voor de bezoeker duidelijker wordt.

Cinema of the Future omvat films van veelbelovende regisseurs en signaleert recente ontwikkelingen in de onafhankelijke cinema. Cinema of the World toont films die de sociale en politieke betrokkenheid van het festival weerspiegelen en Maestro' s is een onderdeel met nieuwe films van regisseurs die het festival al langere tijd volgt.

(Bron: ANP)