'Stampvol' zat het tijdens de première van Madame Jeanette, de nieuwste film van Paula van der Oest, in Buurtcentrum Ganzenhoef in
Amsterdam-Zuidoost. Ook over de reacties heeft de regisseur niet te klagen. Het overwegend Surinaamse publiek was volgens haar 'laaiend enthousiast' over het vrolijke liefdesverhaal, dat Van der Oest vorige zomer met een volledig Surinaamse cast opnam in de Bijlmer.

Minpuntje: Madame Jeanette zal niet buiten de muren van het buurthuis te zien zijn. Van der Oest heeft voor haar nieuwe film geen distributeur gevonden, ondanks dat de film in april succesvol werd ontvangen op het Blacklotfilmfestival in Paramaribo. 'Nu uitbrengen in de bioscoop levert geen geld op', zegt Pim Hermeling van distributeur AFilm, die eerder Van der Oests film Moonlight uitbracht.

Madame Jeanette is namelijk bedoeld als televisiefilm en wordt in september al door de NPS uitgezonden. 'We maken alleen een uitzondering als we denken dat een film zéker aan gaat slaan, zoals bij Ramses.'
Van der Oest merkt dat het in Nederland steeds lastiger wordt films gedistribueerd te krijgen. Ze heeft nu een laatste redmiddel: ze nodigt de distributeurs vanavond uit voor de vertoning in Ganzenhoef om hen alsnog over de streep te trekken.