Film Gigli is met zes Razzies de slechtste

Sylvester Stallone voor de tiende keer onderscheiden

Gigli is zaterdag de grote 'winnaar' geworden van de vierentwintigste uitreiking van de Golden Raspberries, de prijzen voor de slechtste films van het jaar die traditioneel een dag voor de Oscars bekend worden gemaakt.

De geflopte gangsterkomedie kreeg de zes belangrijkste Razzies: slechtste film, slechtste acteur (Ben Affleck), slechtste actrice (Jennifer Lopez), slechtste filmkoppel (Affleck en Lopez), slechtste scenario en slechtste regie ( allebei het werk van Martin Brest, die de film ook co-produceerde).

'Een beschamend slechte film, en helaas niet eens een grappige slechte film', aldus John Wilson, de oprichter van de Golden Raspberry Award Foundation, die toegaf dat de eindeloze heisa over het privé-leven van Affleck en Lopez óók een rol heeft gespeeld.

Sylvester Stallone kreeg een Razzie voor zijn bijrol in de film Spy Kids 3-D: Game Over, waarin hij vijf rollen speelt. Stallone werd in de 24-jarige geschiedenis van de Golden Raspberries dertig keer genomineerd, en is nu tien keer onderscheiden. Demi Moore werd bekroond voor haar bijrol in Charlie's Angels: Full Throttle. Die film kreeg ook de prijs voor slechtste remake of vervolg.

De winnaars werden gekozen door de 617 leden van de Golden Raspberry Award Foundation. Bij de uitreiking in Santa Monica, California was geen van de genomineerden aanwezig. De prijs bestaat uit een goud gespoten plastic framboos ter grootte van een golfbal op een Super 8-filmblik. De geschatte straatwaarde is $ 4.89.