Dougray Scott wordt nieuwe James Bond

Schotse acteur opvolger van Pierce Brosnan

De 38-jarige Schotse acteur Dougray Scott wordt de nieuwe James Bond. Hij is de zevende acteur (na Connery, Sellers, Lazenby, Moore, Dalton en Brosnan) die de geheim agent uit de boeken van Ian Fleming gestalte gaat geven op het witte doek, meldden Britse media zondag.

Scott heeft van Bond-producer Barbara Broccoli de voorkeur gekregen boven belangstellenden als Eric Bana en Clive Owen om Pierce Brosnan op te volgen. Zij is van mening dat hij in staat is net zo'n James Bond neer te zetten als Sean Connery, de eerste film-Bond, en volgens velen nog altijd de overtuigendste geheim agent.

Dougray Scott is voor het eerst te zien in de drieëntwintigste Bondfilm, die naar verwachting volgend jaar in de bioscopen zal gaan draaien. Scott speelde onder andere in Enigma (2001), Mission Impossible II (2000) en het sprookje Ever After (1998).

Brosnan kondigde onlangs zijn afscheid als 007 aan. Hij speelde in vier Bond-films: GoldenEye (1995), Tomorrow never dies (1997), The World Is Not Enough (1999) en Die Another Day ( 2002).

(Bron: ANP)