De Cloe wint NPS prijs beste korte film

Jury: 'De film Alleen valt op door bijzondere vorm'

Regisseur Mark de Cloe heeft op het Nederlands Film Festival in Utrecht de NPS-prijs voor de Beste Korte Film gewonnen met zijn film Alleen. De jury koos voor Alleen omdat deze 'opvalt door zijn bijzondere vorm en eenvoud'.

De Cloe heeft de prijs, ter waarde van 5.000 euro, zondagavond tijdens de Avond van de Korte Film in ontvangst genomen. Het was de tweede keer dat hij deze prijs voor films korter dan 10 minuten won. In 1998 werd zijn film Gitanes onderscheiden.

De jury, bestaande uit scenarioschrijfster Jacqueline Epskamp, producent Hans de Wolf, filmdocent Albert Wulffers en regisseur Ineke Smits, nomineerde vier films uit bijna 60 inzendingen. Naast Alleen van Marc de Cloe waren dat Koen! van Sander Burger, Nummer 3 van Guido van der Werve en The General van Sietske Tjallingii.

Alleen is een korte film uit de reeks 'Boy meets girl stories'. Mark de Cloe is de bedenker en regisseur van deze reeks van 35 korte films over de liefde. Deze filmpjes worden op Ned.3 uitgezonden, als intermezzi voor het tienuurjournaal.