Film over Nederlandse Marokkaan geselecteerd door Berlijn

Thekla Reuten gaat ook naar Duitsland

De Nederlandse speelfilm Shouf Shouf Habibi van debuterend regisseur Albert ter Heerdt is geselecteerd voor de Panorama-sectie van het 54ste Internationale Film Festival van Berlijn. Shouf Shouf Habibi is een Nederlandse komedie over de 20-jarige Ap, een in Nederland geboren Marokkaan die zijn plek probeert te vinden in de Nederlandse samenleving.

De film is geproduceerd door Theorema Films, die vorig jaar hun korte film Talmen in de officiële competitie van Berlijn hadden draaien. De Panorama-sectie maakt deel uit van het officiele programma van het festival en richt zich voornamelijk op art house-en auteurfilms.

De actrice Thekla Reuten is geselecteerd voor het Shooting Starevenement, dat jaarlijks op het filmfestival wordt georganiseerd door European Film Promotion. Jonge acteurs en actrices uit 21 Europese landen worden op de Postdamer Platz aan de internationale filmindustrie en de internationale pers voorgesteld. Doel van Shooting Star is meer internationale bekendheid te geven aan Europese acteurs en actrices en hun internationale mogelijkheden te vergroten. Het filmfestival van Berlijn begint op 4 februari 2004.