Drie beheermaatschappijen hebben in totaal 22 miljoen euro opgehaald voor investeringen in drie films van de filmproducent Laurens Geels. Dat heeft Van der Hoop Effectenbank dinsdag bevestigd. Zij deden dat namens een onbekend aantal beleggers.

Maandag bleek dat Geels' First Floor Features in financiële problemen zit. De beheerders van de drie film-cv's vermoeden dat er 'liquiditeitsproblemen' zijn bij de filmproductiemaatschappij. Accountants onderzoeken inmiddels de zaak voor de banken. 'We weten niet wat er aan de hand is,' verklaart bestuurslid F. Stork van Van der Hoop.

Betrokkenen bij de filmprojecten bevestigen dat er gebrek aan geld is. Volgens uitvoerend producent Karin de Boer blies het bedrijf van Geels begin oktober plotseling de opnames voor de film De Infiltrant af. 'Alles was geregeld: de cast, de decors, locaties in Spanje, we waren klaar om te beginnen.'

De Boer was ingehuurd door First Floor Features en zegt zelf 25.000 euro te goed te hebben van het bedrijf. In totaal staat voor 150 tot 200.000 euro aan rekeningen open. 'Een Spaans bureau dat locaties voor ons heeft geregeld wankelt omdat het niet betaald heeft gekregen.'

Volgens De Boer speelt het geldgebrek al langer. Overigens vindt ze de bedragen die nog open staan relatief klein.

Na het afblazen van De Infiltrant houdt de baas van First Floor Features zich volgens de uitvoerend producent schuil. ' Laurens Geels is sindsdien onbereikbaar,' stelt De Boer.

(bron: ANP)