De Argentijnse, deels in Nederland werkzame regisseur Alejandro Agresti gaat in zee met de grote Amerikaanse producent en distributeur Miramax. Momenteel lopen de laatste onderhandelingen voor de verfilming van de roman Renato's Luck van Jeff Shapiro. Eerder werd al bekend dat Miramax Agresti's nieuwe film Valentin, vanaf vandaag in Nederland te zien, komende zomer zal uitbrengen in vierhonderd Amerikaanse zalen.

Renato's Luck gaat over een verliefd echtpaar van middelbare leeftijd en speelt zich af in het Toscane van de jaren zestig. Agresti schrijft zelf het scenario. 'Het verhaal boeit me omdat de karakters interessant en menselijk zijn . Het zet een grote liefdesgeschiedenis af tegen het decor van een klein dorp, zoals ik zelf al eerder deed in films als Secret Wedding en Wind with the Gone ,' aldus Agresti.

Met de verfilming gaat een wens van Agresti in vervulling. In het interview dat Jan Pieter Ekker naar aanleiding van Valentin met hem voerde, zei Agresti stiekem te hopen dat Miramax hem de kans geeft een ' dure' film te maken. Zolang het maar geen Robocop is. 'Ik droom niet van roem of miljoenen dollars; ik wil films maken waarin ik geloof.'

Renato's Luck zal worden geproduceerd door Miramax en David Brown. Brown was als producent verantwoordelijk voor onder meer Jaws, The Player en Chocolat. Vooralsnog is niet bekend met welke acteurs Agresti gaat werken, wat het budget is en wanneer de opnamen beginnen.