Twee remakes horrorklassieker The Wicker Man

Studio en originele team werken aan verschillende producties

Universal Pictures en Studio Canal zijn bezig met de opzet van een remake van de horrorklassieker The Wicker Man. Hetzelfde voornemen hebben Christopher Lee en Robin Hardy, acteur en regisseur van de oorspronkelijke film uit 1973.

De vraag is nu wie sneller zal zijn. Universal Pictures bezit in ieder geval de rechten van het origineel, en is al druk bezig met de productie. Nicholas Cage zal waarschijnlijk de hoofdrol spelen. Het scenario wordt momenteel geschreven door Neil LaBute (Nurse Betty), die de film ook zal regisseren.

Robin Hardy heeft de bewerking van zijn film op papier al af. Hij hoopt binnenkort het scenario met de naam 'The Riding of the Laddie' te gaan verfilmen op locaties in de buurt van Glasgow. Acteur Lee, laatst nog te zien als tovenaar Saruman in The Lord of the Rings, heeft de casting op zich genomen.

In de film uit 1973 speelde Lee de aanvoerder van een heidense sekte op een afgelegen eiland bij Schotland. Een politie-agent bezoekt het eiland wanneer een jong meisje is verdwenen, en wordt vervolgens het slachtoffer van de aldaar bedreven rituele praktijken. Volgens Hardy zal The Riding of the Laddie aanzienlijk van dit gegeven afwijken.

De oorspronkelijke film geniet over de hele wereld een zekere cultstatus. Onlangs verscheen in Amerika een volledig gerestaureerde versie op dvd. In juni vindt een Wicker Man festival plaats in Galloway, waar de oorspronkelijke film werd geschoten.

(bron: Variety)