Superheld verslaat tovenaarsleerling in Amerikaanse Box Office Toptien

Het lang verwachte Spider-Man vestigt nieuw record met een weekendopbrengst van ruim 114 miljoen dollar

De Amerikaanse première van Spider-Man liep door allerhande problemen tijdens de productie en de aanslagen van 11 september flinke vertraging op, maar afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver. Al het uitstel lijkt de makers geen windeieren te hebben gelegd: de film heeft van vrijdag tot en met zaterdag het recordbedrag van ruim 114 miljoen dollar opgeleverd. Daarmee is het oude record van Harry Potter and the Philosopher's Stone verbroken. Die film bracht in zijn eerste drie dagen 90,3 miljoen dollar in het laatje.

Spider-Man brak ook het record van hoogste bezoekersaantal per dag, dat eveneens op de naam van de tovenaarsleerling stond. De film over de spinachtige superheld bracht zaterdag 43,7 miljoen dollar op, terwijl het record van Harry Potter op 33,5 miljoen dollar stond.

Spider-Man komt in Nederland op 4 juli uit.

De enige andere nieuwe film in de Amerikaanse Toptien is het misdaaddrama Deuces Wild van Scott Kalvert. Kalvert maakte in 1995 zijn voorlaatste film: toen kwam hij met het integere The Basket Ball Diaries, een van de films die de opstap naar Hollywood betekenden voor Leonardo DiCaprio. Deuces Wild heeft Stephen Dorff en Brad Renfro in de hoofdrollen, maar die net-niet- echt grote sterren konden niet voorkomen dat de film binnenkwam op een magere zevende plaats.

(bron: ANP)