Succes voor worstelaar en luiaard

The Scorpion King en Ice Age openen uitstekend

De historische film is weer helemaal terug! Nee, echt. The Scorpion King (Worstelaar The Rock laat zijn spierballen zien in antiek Afrika) en Ice Age (mammoet, sabeltijger en een hyperactieve luiaard maken een reis door prehistorisch landschap) zijn namelijk op de hoogste plaatsen in de box office toptien binnengekomen.

De meeste bioscoopbezoekers kozen voor een avondje The Scorpion King, een film die recensent David Sneek omschreef als 'een bizarre potpourri': langharige mannen showen hun spieren, voluptueuze dames ontbloten bijna hun siliconenborsten; de film lijkt op de hoes van een hardrockalbum uit 1985.

Echt onverwacht is het succesvolle weekend van The Scorpion King natuurlijk niet, want de voorgangers van de film - The Mummy en The Mummy Returns - werden eveneens zeer goed bezocht in Nederland.

Ook de digitale tekenfilm Ice Age is goed van start gegaan. Het technisch knap vertelde verhaal - David Sneek schreef: 'in de mammoetslurf lijken honderden spiertjes elk afzonderlijk te kunnen bewegen' - was in Amerika ook al een groot succes. Daar haalde de film in de eerste twee weken al bijna 90 miljoen dollar op.