Sterrenensemble in langverwachte nieuwe Tarantino

Daryl Hannah en Lucy Liu tekenen voor Kill Bill

De cast van Kill Bill, de nieuwe film van Quentin Tarantino, begint eindelijk vaste vormen aan te nemen. Daryl Hannah en Lucy Liu hebben toegezegd belangrijke bijrollen te gaan spelen in de film die al sinds oktober 2000 in de voor-productie is. Uma Thurman, Warren Beatty en Michael Madsen waren al eerder gecontracteerd.

Kill Bill is tot nu toe een moeizame operatie voor Tarantino. In juni vorig jaar werden de opnames uigesteld, zodat hoofdrolspeelster Uma Thurman kon bevallen van haar kind met Ethan Hawke. Beatty eiste daarop dat Thurman vervangen zou worden door Winona Ryder of Gwyneth Paltrow zodat de opnames konden beginnen. Filmmaatschappij Miramax en Tarantino - die de hoofdrol speciaal voor Thurman schreef - kozen om toch te wachten op Thurman.

Kill Bill wordt Tarantino's vijfde film als regisseur. In 1992 debuteerde hij met Reservoir Dogs. Twee jaar later betekende Pulp Fiction zijn wereldwijde doorbraak. Daarna maakte Tarantino Jackie Brown (1997) en een deel van het vierluik Four Rooms (1995).

De opnames voor de film moeten in Juni 2002 beginnen. Kill Bill wordt gefilmd in Amerika, China, Japan en Mexico.

( bronnen: Variety en IMDb)