Spider-Man onverslaanbaar in Amerikaanse Box Office Toptien

Adrian Lyne's Chabrol-remake Unfaithful doet het beter dan de tienerkomedie The New Guy

Spider-Man blijft onverslaanbaar in de Amerikaanse Box Office Toptien. Terwijl normaalgesproken de nummer 1 elke week wisselt, stond de lang verwachte film rond de beroemde superheld afgelopen weekend nog steeds op die eerste plaats. De twee nieuwkomers moesten het doen met de nummers 2 en 3.

Unfaithful van Adrian Lyne is van het tweetal de interessantste film. Na Fatal Attraction en Indecent Proposal richt Lyne zich met deze remake van Chabrols La femme infidèle (1969) wederom op de nare gevolgen van een buitenechtelijke relatie. Vakblad Variety vindt het een geslaagde, subtiele remake van de Franse klassieker, waarin het om de karakters en hun drijfveren gaat en niet om suspense of dramatisch vuurwerk.

In Ed Dexters The New Guy draait het om een scholier die van school getrapt wordt en zich op zijn nieuwe school van een heel wat 'coolere' kant laat zien. Volgens Variety ziet The New Guy er niet uit; samen met de oninteressante beelden kweekt de slecht gemixete soundtrack 'the overall aroma of movie junk food'. Maar zien of het Amerikaanse publiek de film volgende week al doorgeslikt en verteerd heeft.