Soderbergh veegt kritiek op Full Frontal van tafel

De pers zou niets van zijn film begrijpen

De Amerikaanse regisseur Steven Soderbergh is zondag op het filmfestival van Venetië de strijd aangegaan met critici die afgeven op zijn nieuwe film Full Frontal. Volgens Soderbergh hebben ze niets begrepen van de film.

'Ze nemen Full Frontal serieus, terwijl het in feite een satire is', aldus de regisseur. Soderbergh werd door dezelfde critici vorig jaar nog de hemel in geprezen om zijn film Traffic, waarmee hij een Oscar voor beste regisseur won.

'Je hebt films die een verhaal vertellen en films die slechts iets willen tonen . Critici willen alleen de eerste soort, want die voldoet aan hun verwachtingspatroon. Ze kunnen niet overweg met een film die niet aansluit op hun belevingswereld', aldus Soderbergh.

Full Frontal is een van de 18 films die in Venetië meedingt naar een onderscheiding in de categorie experimentele produkties. De film is gemaakt met een klein budget, maar heeft een cast die normaal geproken miljoenen zou kosten. De film is overladen met beroemde acteurs, waaronder X-Files-ster David Duchovny en Julia Roberts.

De film toont de verstoorde maar geestige relaties tussen eenzame inwoners van Los Angeles. Het script was aan een aantal voorwaarden gebonden, waaronder het gebruik van handcamera's. Deze methode drukt niet alleen de kosten, maar maakt de film ook realistischer.

Soderbergh debuteerde in 1989 met Sex, Lies and Videotape. Voor deze film kreeg hij een Gouden Palm op filmfestival van Cannes.

(bron: ANP)