De Indiase filmster Salman Khan is onder arrest gesteld op beschuldiging van doodslag. Hij wordt in verband gebracht met de dood van een man die vorige week omkwam bij een verkeersongeluk. Dit hebben kranten in India maandag gemeld.

Khan was betrokken bij een ongeluk in Bombay waarbij verscheidene daklozen werden aangereden. Behalve voor doodslag is de populaire filmster ook aangeklaagd wegens het rijden onder invloed en het niet beschikken over een geldig rijbewijs. Indien schuldig bevonden kan Khan tien jaar gevangenisstraf krijgen.

De advocaten van de verdachte zeggen dat Khan op het moment van het ongeluk zelf niet achter het stuur zat. Maar volgens onbevestigde geruchten heeft de lijfwacht van de filmster verklaard dat Khan wel degelijk reed.

Aanvankelijk was hij aangeklaagd wegens onverantwoordelijk rijgedrag en op borgtocht vrijgelaten. Dat leidde tot boze reacties en de beschuldiging dat Khan een voorkeursbehandeling kreeg, zeker gezien het feit dat hij de plaats van het ongeval had verlaten en zich pas uren later bij de politie meldde.

Een rechter veroordeelde Khan maandag tot het betalen van een voorschot van omgerekend 20.000 euro schadevergoeding aan de familie van de dode en 6000 euro aan de gewonden.