Ronald Giphart koopt eerste participatie in CV Phileine zegt sorry

Auteur is verheugd over de samenstelling van cast en crew

Ronald Giphart, schrijver van de bestseller 'Phileine zegt sorry', heeft vandaag de eerste participatie gekocht van de Film-CV Phileine. Deze CV zal zorgdragen voor de verfilming van zijn boek met als regisseur Robert-Jan Westdijk en als hoofdrolspelers Kim van Kooten en Michiel Huisman. 'Deze film wordt een uniek project, waarbij alles klopt en de regisseur, acteurs en producenten nu al een "dreamteam" vormen. Op alle mogelijke manieren zal ik mij inspannen om het succes van de film mede te bewerkstelligen. Het kopen van de eerste participatie is slechts een begin,' aldus Ronald Giphart.

De CV is gestructureerd door Fine BV in samenwerking met producenten Motel Films en Fu Works. De CV is opgezet in het kader van het zogenaamde Telescoop- project dat gesteund wordt door het Ministerie van OCenW, het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO Fonds en de gezamenlijke publieke omroepen.

CV Phileine biedt particuliere investeerders de gelegenheid voor een minimaal bedrag van e10.000 te participeren in deze romantische komedie met Kim van Kooten (Zusje) en Michiel Huisman (Costa!) in de hoofdrollen. Regie en scenario zijn in handen van Robert-Jan Westdijk, waardoor, na Westdijk's succesvolle debuut Zusje, het duo Van Kooten en Westdijk herenigd is.

Phileine Zegt Sorry gaat over een grappig, maar cynisch meisje dat, als zij ontdekt dat haar grote liefde naar New York gaat om in een zeer controversieel toneelstuk te spelen, hem achterna reist. Ze zet alles in rep en roer als ze erachter komt hóe controversieel de theaterproductie is.