De film El crimen del padre Amaro, die door de Mexicaanse bisschoppen als een bespotting van het geloof van katholieken is veroordeeld, is in Mexico een groot succes. De film draait sinds vorige week in de bioscopen en al 863.000 Mexicanen hebben hem gezien.

De film van regisseur Carlos Carrera, die gebaseerd is op een satirische roman uit de negentiende eeuw van de Portugese auteur Eca de Queiroz, gaat over een priester die verliefd wordt op de zestienjarige Amelia. Hij ontdekt bovendien dat een van zijn collega-priesters in de drugshandel zit en dat een ander samenwerkt met linkse opstandelingen.

Voor verscheidene van de 365 bioscopen waar de film wordt vertoond, houden boze katholieken demonstraties. De conservatieve aartsbisschop Alberto Suarez Inda zei zaterdag dat hij liever doodgaat of de gevangenis indraait dan dat hij de film zou moeten bekijken.

In El crimen del padre Amaro (in het Nederlands vertaald als Het vergrijp van pater Amaro) speelt Gael Garcia Bernal de hoofdrol. Hij is vooral bekend door de film Y Tu Mama También, die nu in de Nederlandse bioscopen te zien is en die in Mexico eveneens een groot succes was.