Ninja's in Hollywood

Treshold maakt remake anime-klassieker Ninja Scroll

Het Amerikaanse Treshold Entertainment heeft de remakerechten gekocht van het Japanse anime-succes Ninja Scroll (1995). Die lagen tot op heden bij de Japanse anime-studio Madhouse. Treshold hoopt met de mainstream-remakes van Japanse animatiefilms op wereldwijd succes.

Ninja Scroll moet in handen van Treshold een met effecten beladen live- actionfilm worden, met een budget van rond de 60 miljoen dollar. Het oorspronkelijke recept gaat verder uitgeput worden met een TV-serie, een theatertournee, videospelletjes en de verkoop van bijbehorende muziek.

De Japanse film wordt door critici beschouwd als het beste werk van anime-meester Kawajiri Yoshiaki. Het is een samurai-epos vol magie en zwaardgevechten over twee machtige ninja's, die ook nog eens verliefd op elkaar worden. In de jaren 80 kende het ninjagenre een wereldwijde populariteit, en Treshold hoopt met de remake van Ninja Scroll wellicht op een revival.

De productie van Ninja Scroll zal in handen komen te liggen van Treshold-voorzitter Larry Kasanoff. Volgens Kasanoff is anime tegenwoordig wat videospelletjes een aantal jaren geleden waren: 'een uniek soort amusement dat in de toekomst mainstream wordt.' Treshold bezit onder meer de reproductierechten van Mortal Kombat, Hellraiser en Ozzy Osbourne.

(bron: Variety)