Nieuwe David Fincher nummer 1 Amerikaanse Box Office Toptien

Panic Room is de meest succesvolle Paasfilm ooit

Afgelopen weekend was er in Amerika een heuse stormloop op de nieuwe David Fincher, Panic Room. In deze thriller speelt Jodie Foster een alleenstaande moeder die zich met haar kind voor een stel inbrekers verstopt in een speciaal daarvoor gebouwde bunker. Van vrijdag tot en met zondag bracht de film zo'n 30 miljoen dollar op, ongeveer twee miljoen meer dan The Matrix deed met Pasen '99. Daarme is Panic Room de meest succesvolle Amerikaanse Paas-release ooit.

De honkbal-familiefilm The Rookie (met Dennis Quaid) kwam binnen op 3, terwijl derde nieuwkomer Clockstoppers het moest doen met de vijfde plaats. Een betonnen bunker is blijkbaar stukken interessanter dan een horloge dat de tijd stopzet. De vierde nieuweling, Danny DeVito's zwarte komedie Death to Smoochy, maakte zijn entree op 7.

Ook in Amerika doet de re-release van E.T. geen oude tijden herleven, in ieder geval niet wat betreft het bioscoopbezoek. De tot voor enkele jaren meest succesvolle film ooit kwam vorige week binnen op een derde plaats en zakte afgelopen weekend naar nummer 6.