Mike van Diem gaat in Hollywood de actiekomedie Godforsaken regisseren, aldus de Amsterdamse filmproducent Anton Scholten. Het is de eerste film die de regisseur maakt sinds hij in 1998 een Oscar ontving voor de Bordewijk-verfilming Karakter.

Godforsaken is de verfilming van het boek The Killer's Game van Jay Bonansinga, over een depressieve huurmoordenaar die zich wil laten ombrengen door zijn beste collega's. Als blijkt dat zijn vriendin zwanger is, ziet hij het leven echter weer zitten, en moet hij de groep fanatieke huurmoordenaars ontvluchten.

Wesley Snipes (Blade) vertolkt de hoofdrol. De film, waarvoor de opnames eind dit jaar beginnen, wordt geproduceerd door Andrew Lazar , die eerder verantwoordelijk was voor films als Bound van Andy en Larry Wachowksi en het binnenkort te verschijnen Confessions of a Dangerous Mind, het regiedebuut van acteur George Clooney.

Van Diem is in Hollywood eerder lang bezig geweest met Spy Game, maar vanwege een verschil van mening over de inhoud en de schaal van het project besloot hij de film met Robert Redford en Brad Pitt niet te regisseren.