Mannelijke hoofdrol Phileine zegt sorry bekend

Michiel Huisman gekozen na langdurige casting

AMSTERDAM - De mannelijke hoofdrolspeler voor Phileine zegt sorry is eindelijk bekend. Na een langdurige casting is het oog gevallen op Michiel Huisman. Hij wordt Kim van Kootens tegenspeler in deze verfilming van Ronald Giphart's bestseller. Regie en scenario zijn in handen van Robert Jan Westdijk, regisseur van de spraakmakende films Zusje en Siberia.

Film en boek gaan over acteur Max, die moeilijk los kan komen van zijn recente vriendin Phileine. Wanneer hij naar New York vertrekt om in een controversieel toneelstuk te spelen, reist zij hem achterna. Huisman, eerder onder meer te zien in Costa! en de politieserie Spangen, verwacht veel van de film en zijn rol. 'Ik vond het boek geweldig en de film zal heel wat tongen losmaken. De rol van Max is provocerend en voor mij persoonlijk een grote uitdaging. En ik vind het te gek om met Kim en Robert Jan te gaan werken.' Auteur Giphart en tegenspeelster Van Kooten zijn beide verheugd over de keus voor Michiel Huisman als Max. Giphart spreekt van 'de perfecte Max', terwijl Van Kooten hem aanprijst als 'een aanstormend talent'.

Phileine zegt sorry wordt geproduceerd door Motel films (Jeroen Beker en Frans van Gestel) in co- productie met omroep BNN. De opnamen vinden plaats in New York, Canada en Nederland en beginnen waarschijnlijk zomer 2002. In februari 2003 wordt de film uitgebracht in meer dan 100 bioscopen.

(A-FILM)