De Nederlandse acteur Antonie Kamerling maakt binnenkort zijn Amerikaanse debuut in het vierde deel van The Exorcist. Kamerling vertolkt in de film de rol van de gemene Duitse officier Kessler.

Het is de eerste Amerikaanse filmrol van de 36-jarige acteur. In Nederland speelde hij hoofdrollen in De Kleine Blonde Dood, All Stars en Ik Ook van Jou. Kamerling maakte in 1990 zijn acteerdebuut in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden.

Exorcist 4: Dominion wordt een prequel op het origineel van regisseur William Friedkin uit 1973. De film vertelt hoe de geestelijke Merrin, die in de eerste film de duivel uit het twaalfjarige meisje Regan dreef, als missionaris in Afrika voor de eerste keer in aanraking komt met Satan. De film wordt geregisseerd door Paul Schrader, die eerder scenario's voor Taxi Driver, Raging Bull en The last temptation of Christ schreef.

Kamerling is verguld met zijn rol in de film. 'Ik begin door de commentaren van anderen pas te beseffen waar ik in terecht ben gekomen.' Over zijn rol kan hij niet meer vertellen dan dat het een sleutelrol betreft. 'De producent wil het verhaal tot aan de première geheim proberen te houden: het is een horrorfilm en de verrassingen in het plot vormen toch een substantieel onderdeel van de spanning .'