Jan de Bont regisseert vervolg Tomb Raider

Angelina Jolie wederom in titelrol

De Nederlandse regisseur Jan de Bont gaat de tweede Tomb Raider-film maken. Dat heeft de Nederlandse distributeur UIP woensdag bekendgemaakt. De productie, die Lara Croft and the Cradle of Life gaat heten, is het vervolg op het wereldwijde kassucces uit 2001.

De opnamen zullen vanaf eind augustus plaatsvinden in Engeland, Griekenland, Afrika en China. Tomb Raider 2 wordt de vijfde film die De Bont regisseert. Eerder maakte de Nederlander kassuccessen als Speed, Twister en The Haunting. Als producent was hij verantwoordelijk voor onder meer Minority Report, de nieuwe film van Steven Spielberg en Tom Cruise.

De rol van de bevallige miljonairsdochter en archeologe Lara Croft wordt in het vervolg weer vertolkt door Oscar-winnares Angelina Jolie. Ook Jon Voight prolongeert zijn rol als Lara Crofts vader.

Het verhaal draait in deel 2 om de mythologische Doos van Pandora waarop een Chinese maffiabende aast. Een van de hoogtepunten van de film moet een achtervolgingsscène per motor over de Chinese Muur worden. Om de actiescènes in de film grotendeels zelf te kunnen doen, trainde Jolie maanden met het Canadese theatercircus Cirque du Soleil. Lara Croft and the Cradle of Life is in juli 2003 in de Nederlandse bioscopen te zien.