Genomineerden voor slechtste films bekend

Stallone maakt weer kans

Vandaag worden de Oscarnominaties bekendgemaakt maar gisteren al werden de namen bekend van de films die strijden om de Razzie, de onderscheiding voor slechtste film.

Vijf door filmcritici slecht ontvangen films strijden om de titel: Freddy Got Fingered, Mariah Careys Glitter (beiden niet in Nederland uitgebracht), Driven , Pearl Harbor en 3000 Miles to Graceland, waarin gewelddadige Elvis-imitatoren een bank overvallen.

De drijvende krachten achter het raceauto-drama Driven, Sylvester Stallone, en de comedy Freddy Got Fingered, Tom Green, zijn ook genomineerd voor vier andere 'de slechtste' prijzen. Green wordt genomineerd voor slechtste acteur, regisseur, scenarioschrijver en slechtste filmpaar voor 'Tom Green en Elk Dier Dat Hij Mishandelt' (in de film worden dieren weinig zachtzinnig aangepakt). Stallone, die in 2000 de titel slechtste acteur van de eeuw won, werd genomineerd als slechtste bijrolacteur, slechtste scenarioschrijver, slechtste filmpaar (met Burt Reynolds) en, als producer van Driven, voor slechtste film. Dat brengt het aantal nominaties dat hij in 22 jaar kreeg op 29. Hij won negen Razzies.