De 23-jarige Nederlandse acteur Jochum ten Haaf is door verschillende Amerikaanse en Engelse filmproducenten benaderd voor een aantal grote filmprojecten. De Maastrichtenaar trekt momenteel de aandacht op het Londense West End.

Daar trekt hij al vier maanden uitverkochte zalen met zijn hoofdrol in het stuk 'Vincent in Brixton' van auteur Nicholas Wright. Ten Haaf werd begin dit jaar door het Royal National Theatre gevraagd om de rol van Vincent van Gogh op zich te nemen.

Scouts van producent Jerry Bruckheimer, eerder verantwoordelijk voor kassuccessen als 'Con Air', 'Armageddon' en 'Pearl Harbor ', hebben de acteur benaderd over een rol in de film 'The pirates of the Caribbean', die volgend voorjaar in Hollywood in productie gaat. De hoofdrollen in de film, gebaseerd op de gelijknamige attractie in de Disney-parken, zijn voor Johnny Depp en Geoffrey Rush.

Een ander project waarover Ten Haaf contact heeft gehad is een nieuwe miniserie over Alexander de Grote, waarin Leonardo di Caprio de hoofdrol gaat spelen. Ook is hij door de Britse regisseur Richard Eyre, die de succevolle film Iris maakte, gepolst voor een rol in zijn nieuwe film 'The assumption'.

Contracten heeft Ten Haaf nog niet getekend . 'Twintig jaar geleden had je nog producenten die wilden investeren in jonge talenten waarin ze geloofden. Tegenwoordig durven ze die gok nauwelijks meer te nemen, het gaat allemaal om te veel geld. En er lopen hier in Londen alleen al even veel getalenteerde acteurs als in heel Nederland: waarom zouden ze zo'n rare Nederlander kiezen? Ik wil niet in Londen hoeven smeken om drie zinnen, als ik in Nederland kan kiezen uit tien prachtrollen.'