Clones bestormen de Amerikaanse Box Office Toptien

Nick Hornby-verfilming About a Boy is geen partij voor de vijfde Star Wars-film

Twee nieuwe films deze week in de Amerikaanse Box Office Toptien, en het zal niemand verbazen welke van de twee direct naar de nummer 1 wist door te stoten. De aardige, maar weinig opzienbarende Nick Hornby-verfilming About a Boy was geen partij voor George Lucas' Star Wars II, ondanks de hoofdrol van Hugh Grant. De film kwam binnen op een vierde plaats.

Star Wars II bleef met een entree van 80 miljoen dollar achter bij de 1e weekend-opbrengsten van Spider-Man (115 miljoen) en Harry Potter (90 miljoen). Wereldwijd deed de film het uitstekend, en dan vooral in Duitsland en Groot-Brittannië.

De vorige Star Wars, Episode I: The Phantom Menace, bracht in het eerste weekend een kleine 65 miljoen dollar op, en had vijf dagen nodig om de 100 miljoen dollar-grens te bereiken. The Phantom Menace staat momenteel op de 4e plaats in de lijst met de meest succesvolle films in Noord-Amerika.

Opmerkelijk is de nummer 10 van deze week: de low-budget komedie My Big Fat Greek Wedding, over de integratieproblemen van een Griekse vrouw en haar familie als gevolg van haar huwelijk met een Amerikaanse man. De film draait al vijf weken in de Amerikaanse bioscopen, en stond vorige week op een 11e plaats.