Bioscoopfilm Knight Rider in de maak

David Hasselhoff produceert en speelt mee

Het Amerikaanse Revolution Studios gaat een speelfilm maken gebaseerd op de TV-serie Knight Rider. Deze serie liep van 1982 tot 1986 en genoot wereldwijd een ongekende populariteit.

De hoofdrol was destijds weggelegd voor de technisch geavanceerde, sprekende auto KITT, die samen met zijn chauffeur ten strijde trok tegen de misdaad. De chauffeur werd gespeeld door acteur/zanger David Hasselhoff. Hasselhoff zal de film mee-produceren en ook zelf een rol spelen. De andere executive producer is Glen A. Larson, een van de bedenkers van de oorspronkelijke serie.

Sinds het verdwijnen van de serie in 1986 zijn al verschillende pogingen ondernomen om het gegeven nieuw leven in te blazen. Er kwamen twee mislukte TV-pilots met een nieuwe, jonge cast. In 1991 keerde het oude team nog één keer terug in het eveneens voor TV gemaakte Knight Rider 2000. Momenteel wordt gewerkt aan Super Knight Rider 3000, een futuristische variant op het oude gegeven waarin Hasselhoff wederom in de huid kruipt van Michael Knight.

(bron: Variety)