Batman en Superman gaan de strijd aan

Nog meer superheldenfilms op komst

Batman en Superman, twee van de populairste superhelden ter wereld, gaan het tegen elkaar opnemen op het witte doek. De regisseur van de film, Wolfgang Petersen, belooft dat het 'een strijd der Titanen' wordt.

In de film zijn Batman en Superman aanvankelijk bondgenoten, maar hun verschillende visie drijft de superhelden steeds verder uiteen. 'De twee zijn perfect aan elkaar gewaagd. Superman staat voor het nobele en het goede, Batman representeert het donkere en wraaklustige. Ze zijn twee zijden van dezelfde medaille en dat leent zich voor geweldig drama', aldus Peterson.

De Amerikaanse acteur Matt Damon, die onder meer in Good Will Hunting speelde, zou een van de hoofdrollen krijgen in de film. Het is echter nog onduidelijk om welke rol het gaat. De film zal naar verwachting in 2004 in de bioscoop verschijnen.

Wolfgang Petersen maakte eerder films als Da Boot (1981), Air Force One (1997) en The Perfect Storm (2000).

Superman werd in 1933 gecreëerd door schrijver Jerry Siegel en tekenaar Joe Shuster. Het duurde echter vijf jaar voordat de comic-held doorbrak. Batman verscheen een jaar later. Van beide superheldenstrips zijn vier films verschenen, die verschillende kaskrakers opleverden. De vijfde Batman-film, Batman Year One, komt in 2003 uit.

Het wereldwijde succes van Spider-Man heeft filmmaatschappijen ervan overtuigd dat het publiek meer superheldenfilms wil. Sony werkt momenteel aan de verfilming van de comic Ghost Rider, Universal verfilmt De Hulk en Fox brengt volgend jaar Daredevil uit.

(bron: ANP)