Barbie tekent voor tweede filmrol

Populaire pop speelt Raponsje

Barbie heeft een deal gesloten voor haar tweede videofilm. De populairste meisjespop ter wereld gaat de rol van Raponsje vervullen in een verfilming van het gelijknamige sprookje. Barbie as Rapunzel, zoals de film in Amerika zal heten, verschijnt in oktober 2002.

Raponsje is het verhaal over een meisje met lange goudblonde haren dat door een toverkol gevangen wordt gehouden in een toren. Elke dag klimt de lelijke toverkol langs haar vlecht omhoog om haar te bezoeken. Totdat een prins de beeldschone Raponsje ziet. Hij bezoekt haar op dezelfde manier als de toverkol en raakt op slag verliefd.

Volgens Barbie-fabrikant Mattel Inc. is Barbie as Rapunzel een echte familiefilm. De film wordt geproduceerd door het Amerikaanse Artisan Entertainment. Dit bedrijf heeft vooral bekendheid gekregen met The Blair Witch Project, de onafhankelijk gemaakte en waarschijnlijk meest lucratieve Amerikaanse film aller tijden.

De stemmen in de animatiefilm worden verzorgd door Anjelica Huston (als de toverkol) en Kelly Sheridan als Barbie. Sheridan voorzag de populaire pop ook van een stem in haar eerste videofilm: Barbie in the Nutcracker. Deze film bracht 65 miljoen dollar op.

In 1999 was Barbie voor het eerst in de bioscoop te zien. Zij speelde een geslaagde bijrol als 'Tour Guide Barbie' in Toy Story 2.

(bronnen: ANP en Variety)