Anthony Hopkins klaagt tabloids aan

Anthony Hopkins klaagt verschillende Britse tabloids aan. De bladen publiceerden uitspraken van de acteur die hij gedaan heeft tijdens bijeenkomsten van de Anonieme Alcoholisten (AA).

Normaal gesproken blijven alle uitspraken geheim. De acteur is boos op onder meer The Sun omdat dit blad details publiceerde uit zijn toespraak tijdens een bijeenkomst van de AA in Los Angeles vorig jaar. In de tabloids werd onterecht gesuggereerd dat tapes van de toespraak worden verkocht en dat de opbrengst voor de AA is bestemd. De AA beweert dat bijdragen van buitenaf nooit worden geaccepteerd.

Hopkins' advocaat bestrijdt dat de acteur iets te verbergen heeft. 'De bijeenkomsten zijn gebaseerd op anonimiteit. Het is schokkend en belachelijk dat mensen die regels overtreden. Deze tapes zijn voor de leden die een bijeenkomst niet bij kunnen wonen. We spannen een rechtszaak aan.'

Vorige maand vervolgde model Naomi Campbell The Mirror, omdat het blad foto's publiceerde van haar vertrek van een bijeenkomt van de Narcotics Anonymous.